elip-tech

Élelmiszer-ellenőrzési technikus

Élelmiszeripar ágazat képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. Az élelmiszer-ellenőrzési technikus rendelkezik a teljes élelmiszeripart átfogó ismeretekkel. A különböző élelmiszerek és az azokhoz szükséges alapanyagok félkész termékek, csomagolóanyagok különböző tulajdonságainak (analitikai, mikrobiológiai, érzékszervi) vizsgálatait végzi. Ismernie kell a különböző élelmiszeripari műveletek hatásait, az azokat befolyásoló tényezőket. Munkája kiterjed a technológiai folyamatok ellenőrzésére is. Jól végzett munkájával hozzájárul a biztonságos élelmiszerek előállításához.

Ajánlott minden fiatal számára, aki érdeklődik a laboratóriumi vizsgálatok iránt. Szívesen végezne higiénikusi és minőségbiztosítási tevékenységet az élelmiszergyártás területén.

Szakma neve

Élelmiszer-ellenőrzési technikus

Ágazat neve

Élelmiszeripar

Szakmajegyzék száma

507210503

Képzés időtartama

5 év

Osztályok

További képzések

Sütő- és cukrászipari technikus
Mezőgazdasági technikus
Pénzügyi-számviteli ügyintéző
Sportedző-sportszervező
Kereskedő és webáruházi technikus