Kategóriák

Kollégium

A kollégium épülete festői szépségű környezetben található. Az iskola zöldövezet jellegű udvarában gyönyörű fák és bokrok, virágok és pázsit között nyugodt perceket tölthetnek el tanulóink egy-egy séta közben. A kollégiumban lehetőség van a szabadidő hasznos eltöltésére. A kollégium tanulói számára biztosítjuk a mindennapos testedzés feltételeit.

Kiépített sportudvar, tornaterem, kondicionálóterem és műfüves pálya áll a kollégium lakóinak rendelkezésére. Kézilabda szakosztályunk részt vesz az országos serdülő bajnokságon, de jó kapcsolatokat épített ki a város több sportegyesületével, amelynek köszönhetően más sportágakban is lehetőség van a sportolásra.

A kollégium épületében 11 szoba található, a lányok 7, a fiúk 4 szobában laknak. Egy szobában 4-8 tanuló kerül elhelyezésre.  Az épületben lehetőség van internetezésre, csocsózásra,  asztaliteniszezésre, a klubhelyiségben pedig tévénézésre. A kollégium nevelőtanárai jó kapcsolatot ápolnak az Ipolyi Arnold Városi Művelődési Központ munkatársaival, aminek köszönhetően lehetőség van az általuk szervezett kulturális programokon való részvételre. A jól felszerelt teakonyhában fiúk, lányok egyaránt készíthetnek egészséges és finom ételeket, süteményeket.

A kollégisták életét a tanulás, a napi rutin mellett közösségépítő, az összetartozás élményét nyújtó programok segítik. Ilyenek a kollégiumi gólyaavató, mikulás- és karácsonyest, műsoros kollégiumi est, farsang, vetélkedők, filmvetítés, kirándulás, kerékpártúra, bográcsos vacsora.

Kollégiumi létszám: – Fiúk: 21 – Lányok: 24