Kategóriák

Könyvtár

Iskolánk könyvtára különálló, felújított épületben kapott helyet az intézmény területén, a fiúkollégium bejárata közelében. Az épületet körülvevő fák, pázsit és virágok is azt a nyugodt légkört sugározzák, amely a látogatókat a könyvtár falain belül fogadja. Sokszor éppen ez a csendes nyugalom csábítja a tanulókat, tanárokat az iskola zsibongásából egy rövid pihenőre.

A csenden, nyugalmon túl a könyvtár mintegy 20.000 kötetből álló gyűjteményével gazdag lehetőséget kínál az olvasásra, kutakodásra is.

Lévén szakképző iskola, könyvtárosok sora dolgozott az intézmény könyvtárának alapításától kezdve (1950) a szakkönyvek beszerzésén, gyarapításán. Iskolánk mezőgazdasági szakképző intézményként indult, így a szakkönyvtár legterjedelmesebb részét a mezőgazdasággal, állattenyésztéssel, növénytermesztéssel kapcsolatos szakkönyvek teszik ki, de az azóta indított szakok (élelmiszeripari, kereskedelmi, közgazdasági) szakirodalma is megtalálható a polcokon.

Természetesen a szépirodalmi művek is szép számmal ott sorakoznak a polcokon, ezeken belül kiemelten a kötelező olvasmányok, megfelelően bő példányszámban.

A könyvtár szolgáltatásai közé tartozik a tartós tankönyvek kölcsönzése is, ezeket a tanulók egy teljes tanév idejére maguknál tarthatják hosszabbítás nélkül.

A könyvtár szolgáltatásait a délutáni órákban vehetik igénybe a tanulók, a következő rend szerint:

Nyitvatartás:

Hétfő13:30 – 15:30
Kedd12:00 – 15:00
Szerda12:00 – 15:00
Csütörtök12:00 – 15:00
Péntek12:30 – 13:30

Keddenként a színjátszó körnek biztosít helyszínt a könyvtár, alkalmanként pedig versolvasó délutánokat tartunk itt az érdeklődő tanárok számára.

Lovász Magdolna

könyvtáros