suto-tech

Sütő- és cukrászipari technikus

Élelmiszeripar ágazat képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. A sütő- és cukrászipari technikus képesítéssel rendelkező szakember rendelkezik a pék és a cukrász szakma alapjainak ismereteivel is. Keresett szakma, hiszen a vállalkozásoknak is nagy szükségük van a sokrétű szakmai tudással rendelkező szakemberekre. A technikus képesítés birtokában jó áttekintőképességgel, irányítóképességgel, és az ehhez szükséges magasabb szintű szakmai tudással kell rendelkezni.

Ajánlott minden fiatal számára, aki szereti a szervezést, a gépeket, akit érdekelnek az édességek, a süteménykészítés, a kenyérfélék és a péksütemények előállítása. Azoknak is ajánlott, akik szakirányú felsőfokú végzettséget szeretnének szerezni.

Szakma neve

Sütő- és cukrászipari technikus

Ágazat neve

Élelmiszeripar

Szakmajegyzék száma

507210513

Képzés időtartama

5 év

Osztályok

10.A(C) – osztályfőnök: Cseh Judit

11.A(C) – osztályfőnök: Szitár Anikó

12.AS(C) – osztályfőnök: Veresné Nagy Margit

13.A(C) – osztályfőnök: Markót-Szabó Beatrix Gabriella

További képzések

Mezőgazdasági technikus
Élelmiszer-ellenőrzési technikus
Pénzügyi-számviteli ügyintéző
Sportedző-sportszervező
Kereskedő és webáruházi technikus