Ballagás 2021

Ma ünnepség keretében is lezártuk a tanévet, melynek tervezett rendjét a világjárvány mindenestől írta át, mégis többségében sikeres, eredményeket és szép élményeket is hozó évet tudhatunk magunk mögött.

A BALLAGÁS méltó esemény volt a végzősök számára, hogy felidézzék a Székácsban átélt pillanatokat, hogy elbúcsúzzanak társaiktól, tanáraiktól, a gondtalan diákévek helyszíneitől.Budai Ferenc igazgató úr ünnepi gondolatait követően a fenntartó képviseletében Szabó József nagytiszteletű elnöklelkész úr is köszöntötte a ballagókat.A végzősök a 11.-es diákok számára átadták a zászlót, és az évfolyam nevében Bíró Erzsébet és Mikle Dorina köszönték meg az itt átélt élményeket és fejezték ki útravaló gondolataikat. Ők Gőz Zsanett tanulóval együtt kiemelkedő tanulmányi eredményükért Székács-emlékplakettet vehettek át. Rajtuk kívül számos kiválóan teljesítő tanuló részesült elismerő oklevélben, illetve könyvjutalomban. A ballagókat Jankovics Kitti, Zsákai Rita, Bíró Imre és Szegi Attila szavalattal búcsúztatták.A ballagást végül a Székácsban sok-sok éve hagyománnyá vált fogatozás zárta. Köszönjük a vendégeinknek, hogy elfogadták a meghívást, a fogatosoknak, hogy még emlékezetesebbé tették a felemelő ünnepséget. Köszönjük továbbá az alsóbb évfolyamoknak és az osztályfőnökököknek a díszítést, valamint a lebonyolításban nyújtott segítséget!Köszönet illeti a Polgárőrséget is a fogatos ballagás helyszínének biztosításáért!

“Elbocsátlak téged is, mint mindenkit: felelős vagy minden emberért, aki veled él, s el kell számolnod minden fillérrel, amit magadra költesz, minden örömmel, amit magadba zártál, és minden boldog pillanattal, amit magadnak tartottál meg. Most eredj és élj, mert a világ a tied!”

Hamvas Béla