ERDEI ISKOLA 2022.

Idén is Tiszapüspöki az erdei iskolánk helyszíne. Célunk, hogy természetes környezetben, gyakorlati tapasztalatszerzés és megfigyelés során új ismereteket szerezzenek tanulóink.

Az első nap megtapasztalásai a teljesség igénye nélkül… bepillantást nyerhettünk a fészek építésbe, távcsővel megfigyelhettük az egerészölyv fiókákat, láttunk felröppenő fácánkakast, tovafutó őzet. Ismerkedtünk növényekkel, habszekfű virágából sáskát készítettünk, megtudtuk eleink hogyan építkeztek környezetbarát módon, mit jelent az újrahasznosítás és a fenntarthatóság. Hogyan kell megfogni a csalánt, hogy ne csípjen. Növényismereti túránkon láttunk, foltos bürköt, farkasalmát, pipitért, puha rozsnokot, taposófüvet, egérárpát, fekete bodzát, gyalogakácot. Köszönjük a szervezést Annus Anita tanárnőnek, a túravezetést Magyar Andrásnak!

Kedden sajnos hűvös, esős napra ébredtünk, de így is jutott sok érdekes megtapasztalni való mára is. A délelőttöt mikroszkópizálással, megfigyelésekkel töltöttük: nővényi szőröket, gázcsere nyílásokat, parányi élőlényeket vizsgáltunk. Majd a faluban tettünk egy helyismereti sétát.