TÖBBSZÁZAN FUTOTTAK MA EGYÜTT A MÁRCIUSI IFJAK TISZTELETÉRE

Idén 30. alkalommal került megrendezésre a MÁRCIUS 15-ei EMLÉKFUTÁS, melyen 3. éve nemcsak székácsosok, hanem a város általános iskolás diákjai is részt vesznek.

A Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Kölcsey Ferenc Általános Iskolájából, a Pánthy Endre Katolikus Általános Iskolából, és a TROK Bethlen Gábor Általános Iskolából, sőt az óvodából is fogadtuk a gyerekeket, akik a megnyitót és a bemelegítést követően rendkívül fegyelmezetten, kitartóan és lelkesen teljesítették a Jávor László Sportcsarnoktól a Kossuth térig vezető távot.

A célba érkezők meleg teát kaptak, majd a Bethlen Gábor Általános Iskola gyermekkórusa ünnepi dalcsokorral köszöntötte a futókat, Behán Brigitta tanárnő felkészítő munkájának köszönhetően. Fejes Zsolt tanár úr ünnepi beszédét követően a Kossuth-szobornál diákjaink koszorú elhelyezésével tisztelegtek. Köszönet a résztvevőknek, segítőknek, és kiemelten is köszönet illeti Hámori Krisztina tanárnőt, aki évtizedek óta szervezője az emlékfutásnak, megmozgatva többszáz diákot, 1848. március 15-e máig ható üzenete, a bátorság, elszántság és összefogás jegyében.