TAVASZI MEDVE SZABADTÉRI MATEMATIKA CSAPATVERSENY – JÖTTEK-MENTEK, GYŐZELMET ARATTAK A TROK TANULÓI

2023. április 27-én rendezték a Tavaszi Medve Szabadtéri Matematika Csapatverseny szolnoki regionális versenyét.

A verseny küldetése, hogy népszerűsítsék a logikus gondolkodást az élményalapú matematikával karöltve. A 3 fős csapatok 180 percen keresztül oldották meg az okostelefonjaikra kapott feladatokat. A főszervezők hisznek abban, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához. Ezen a rendezvényen egy új világba kalauzolták a résztvevőket, ahol megismerhették a matek játékos oldalát, és emellett még mozogtak is. Az igen népes mezőnyben a Törökszentmiklósi Református Oktatási Központ – Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium összesen 8 csapattal indult el a megmérettetésen.

A Kismedve (7-8. évfolyam) kategóriában induló 5 csapatunk közül a Bohács Péter – Dobos Máté – Szalóki Árpád alkotta trió aranymedve rangot elérve a 28 csapat között 3. helyezést ért el.

A Nagymedve kategóriában (9-10. évfolyam) minden induló csapat dobogóra állhatott. Közülük 1. helyen végzett a Farkas Jázmin – Sándor Brigitta – Molnár Rebeka alkotta csapat.

2. helyen végzett a Nagy Cintia Melitta – Szabó János és Izsold Bence trió.

3. helyen a Barócsi Bianka – Gulyás Petra – Nagy Aranka alkotta csapat végzett. Mindannyian élményekkel gazdagodva térhettek haza. Mindenkinek szívből gratulálunk! Felkészítő tanáraik: Cseh Judit és Balogh Tibor